Goupille

Goupille - Schroeven Express

Pinnen: bevestigingsmiddelen voor alle toepassingen

Pinnen zijn bevestigingsmiddelen die vaak in de industrie worden gebruikt om onderdelen aan elkaar te bevestigen. Ze worden vaak gebruikt in toepassingen die een sterke en betrouwbare bevestiging vereisen, zoals de ruimtevaart, de automobielindustrie, de bouw enz. Bij Schroeven-Express bieden wij een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige pennen om aan al uw bevestigingsbehoeften te voldoen.

Inleiding tot het assortiment pinnen

Onze serie pennen omvat een verscheidenheid aan typen om te voldoen aan verschillende assemblagebehoeften. We bieden cilindrische pennen, Mechanindus pennen voor de mechanische industrie, beta pennen voor gebruik in assemblages die een hoge sterkte vereisen, en dubbele beta pennen voor een nog hogere sterkte. We hebben ook uittrekbare pennen, die handig zijn voor assemblages die vaak gedemonteerd moeten worden. Cotter-, spline-, veer- en klempennen zijn ook verkrijgbaar voor verschillende toepassingen. We bieden ook platkop-, conische, veiligheids-, borg- en aanhangpennen om aan al uw bevestigingsbehoeften te voldoen. Al onze pennen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen voor sterkte en duurzaamheid.

Hoe verwijder ik een speld?

Het verwijderen van een speld hangt af van het type speld. Bij splitpennen trek je gewoon aan beide uiteinden van de pen om hem te verwijderen. Voor splitpennen raden we aan een tang te gebruiken om ze te verwijderen door druk uit te oefenen op de splines. Voor veer- en clippennen raden we aan een nijptang te gebruiken om ze te verwijderen door druk uit te oefenen op beide uiteinden. Bij uittrekbare pennen gebruik je gewoon een schroevendraaier om de schroef los te draaien die de pen op zijn plaats houdt.

Hoe breng ik een speld aan?

Het aanbrengen van een speld hangt af van het type speld dat gebruikt wordt. Voor splitpennen steekt u gewoon beide uiteinden in de twee te monteren onderdelen. Bij splitpennen steekt u de pen in de twee te monteren delen en drukt u de splines erin met een tang. Bij veer- en klempennen steekt u de pen in de twee te monteren delen en oefent u druk uit op beide uiteinden om de pen vast te zetten. Bij uittrekbare pennen wordt de pen in de twee te monteren delen gestoken en wordt de schroef vastgedraaid om hem op zijn plaats te houden. Het is belangrijk om de juiste maat pin te kiezen om te voorkomen dat de pin te los of te vast zit. Het is ook belangrijk om het juiste gereedschap te kiezen om de pen in te zetten en om de gebruiksaanwijzing te volgen voor een veilige bevestiging.

De huidige normen voor pinnen

Spelden zijn onderworpen aan kwaliteits- en veiligheidsnormen om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid te garanderen. In Frankrijk zijn de meest gebruikte normen voor pennen DIN, de Duitse norm, en ISO, de internationale norm. Deze normen leggen specificaties vast voor de materialen, afmetingen en mechanische eigenschappen van pennen om hun veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen.

Hier volgt een lijst met de belangrijkste normen voor pennen:

  • DIN 7: Niet van schroefdraad voorziene massieve cilindrische pennen.
  • DIN 6325: Gladde cilindrische pennen met afgeronde uiteinden, bekend als “positioneringspennen”.
  • DIN 7979: Split cilindrische pennen, bekend als “veiligheidspennen”.
  • DIN 1481: Split cilindrische elastische pennen, bekend als “veerpennen”.
  • ISO 8748: Gladde cilindrische pennen met afgeronde uiteinden, bekend als “positioneerpennen”. ISO 8752: Gespleten cilindrische elastische pennen, bekend als “elastische pennen”.

Het is belangrijk om pennen te kiezen volgens de geldende normen om hun betrouwbaarheid en veiligheid te garanderen. Bij Schroeven-Express bieden we een breed assortiment aan kwalitatief hoogwaardige pennen die voldoen aan de normen om aan al uw bevestigingsbehoeften te voldoen.

Specifieke toepassingen voor verschillende soorten pennen

Cilindrische pennen worden over het algemeen gebruikt om cilindrische materialen zoals assen of lagers te monteren. Mechanindus pennen worden gebruikt in de mechanische industrie om tandwielen, assen, lagers, enz. te assembleren. Bètastiften worden gebruikt in assemblages waar een hoge sterkte vereist is, terwijl dubbele bètastiften worden gebruikt in assemblages die een nog hogere sterkte vereisen. Uittrekbare pennen zijn handig voor assemblages die vaak gedemonteerd moeten worden, terwijl gedeelde pennen gebruikt worden om twee onderdelen tijdelijk bij elkaar te houden. Gegroefde pennen zijn ideaal voor assemblages die een hoge houdkracht vereisen. Elastische en clippennen worden gebruikt voor assemblages die snel en gemakkelijk moeten worden vastgezet. Platte pennen, conische pennen, veiligheidspennen, borgpennen en aanhangpennen worden in verschillende toepassingen gebruikt om een sterke, betrouwbare bevestiging te garanderen.

Tot slot zijn pennen belangrijke bevestigingsmiddelen voor een verscheidenheid aan industriële en commerciële toepassingen. Bij

Schroeven-Express bieden wij een brede selectie van kwalitatief hoogwaardige pennen om aan al uw bevestigingsbehoeften te voldoen. Of u nu op zoek bent naar cylindrische pennen, Mechanindus pennen, beta pennen, uittrekbare pennen, splitpennen, spline pennen, elastische pennen of clippennen, wij hebben wat u nodig heeft.

Als u vragen hebt over onze producten of over penbevestiging in het algemeen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om u te helpen de bevestigingsoplossing te vinden die het beste past bij uw behoeften.