Zelftappende schroef

Zelftappende schroef - Schroeven Express

Presentatie van de productfamilie zelftappende schroeven

Zelftappende schroeven zijn bevestigingsmiddelen die veel worden gebruikt in de industrie en de bouw. In tegenstelling tot conventionele schroeven zijn zelftappende schroeven ontworpen om hun eigen gat te boren en hun eigen schroefdraad te vormen in het materiaal dat bevestigd wordt. Zelftappende schroeven zijn ideaal voor assemblages in materialen zoals kunststof, staal, aluminium en roestvrij staal en worden vaak gebruikt voor permanente assemblages.

Range presentatie met standaard

Bij Schroeven-Express bieden we een breed assortiment zelftappende schroeven die voldoen aan de meest gangbare normen om optimale kwaliteit en veiligheid te garanderen. Hier is een overzicht van de meest voorkomende normen die wij aanbieden:

 • DIN7500: Duitse norm voor zelftappende plaatschroeven
 • ISO 1478: internationale norm voor roestvrijstalen zelftappende schroeven
 • ISO 1479: internationale standaard voor zelftappende stalen schroeven
 • ISO 1481: internationale standaard voor messing zelftappende schroeven
 • ISO 1482: internationale standaard voor aluminium zelftappende schroeven
 • ISO 7049: internationale standaard voor zelftappende schroeven met platte kop
 • ISO 1483: internationale standaard voor A4 zelftappende schroeven van roestvrij staal
 • ISO 7048: internationale standaard voor zelftappende schroeven met kruisvormige uitsparing

Wij bieden ook zelftappende schroeven die zijn ontworpen voor een snelle en eenvoudige installatie in zelfs de moeilijkst te boren materialen. Onze drielobbige zelftappende schroeven zijn ideaal voor permanente assemblages.

Waarom en wanneer kies ik voor een zelftappende schroef?

Zelftappende schroeven zijn ideaal voor assemblages in materialen zoals kunststof, staal, aluminium en roestvrij staal. Ze worden vaak gebruikt voor permanente assemblages, omdat ze een stevige schroefdraad in het te bevestigen materiaal creëren. Zelftappende schroeven zijn ook snel en eenvoudig te installeren, omdat er niet apart voorgeboord en getapt hoeft te worden.

<Kortom, zelftappende schroeven zijn zeer nuttige bevestigingsmiddelen voor zowel permanente als tijdelijke assemblages. Ze bieden snelle en eenvoudige installatie, hoge sterkte en betrouwbaarheid. Bij Schroeven-Express bieden wij een breed assortiment zelftappende schroeven om aan alle bevestigingsbehoeften te voldoen.

Welk materiaal voor welke toepassing met een zelftappende schroef?

Als je werkt aan je persoonlijke project of op een bouwplaats, laat je dan niet tegenhouden door het kiezen van de juiste zelftappende schroef. Een beetje voorbereiding vooraf kan je helpen om de beste schroef voor je project te vinden, afhankelijk van het te bevestigen materiaal en de toepassing.

Voordat je een zelftappende schroef kiest, moet je het type materiaal bepalen dat aan elkaar bevestigd gaat worden. Het belangrijkste onderdeel van deze stap is het bepalen van het type materiaal dat aan elkaar wordt bevestigd. De meeste schroeven zijn van staal en worden gebruikt in combinatie met hout, maar er zijn ook andere materialen zoals aluminium, messing, koper en kunststof die andere soorten schroeven vereisen.

Ook bij het bepalen van het type zelftappende schroef dat je gaat gebruiken, moet je goed opletten.

Naast het bepalen van het type materiaal om te bevestigen, is het ook belangrijk om te overwegen waar ze aan bevestigd worden - als het een zacht oppervlak is zoals een PVC-pijp, is een kruiskop geen goede optie omdat de schroefdraad dan gemakkelijk loslaat.

Een algemene zelftappende schroef gebruiken om plaatmetaal aan hout te bevestigen geeft bijvoorbeeld geen bevredigend resultaat, omdat de grove draad gekartelde randen kan achterlaten die het plaatmetaal kunnen doorboren, evenals kit die tussen de twee oppervlakken is aangebracht.

Hier volgen enkele van de meest voorkomende typen:

 • Staal: Staal is sterk en hard, maar kan roesten en corroderen.
 • Roestvrij staal:Roestvrij staal wordt gevormd uit ijzer waaraan chroom is toegevoegd. Het is bestand tegen roest en corrosie, maar niet zo sterk als staal.
 • Aluminium:Aluminium is licht en gemakkelijk te bewerken, maar het is zachter dan staal of gietijzer, dus de slagvastheid is lager. Aluminium corrodeert ook gemakkelijker dan andere metalen.
 • Kunststoffen:Kunststoffen worden gemaakt van verschillende organische polymeren en anorganische vulstoffen. Ze zijn sterk, licht en duurzaam. De kunststoffen die het meest gebruikt worden in de productie zijn ABS en PVC.

Hoe bevestig je een zelftappende schroef?

Zelftappende schroeven zijn ontworpen om hun eigen gat te boren en hun eigen schroefdraad te vormen in het te bevestigen materiaal. Om een zelftappende schroef te bevestigen, moet je een paar eenvoudige stappen volgen:

1. Selecteer de juiste schroef: kies de juiste zelftappende schroef voor je project op basis van het te bevestigen materiaal en de toepassing.

.

2. Bereid het gat voor: reinig het oppervlak van het te bevestigen materiaal en boor een gat dat iets kleiner is dan de diameter van de zelftappende schroef.

.

3. Bevestig de schroef: plaats de zelftappende schroef in het gat en draai hem vast met een schroevendraaier of een boormachine. Gebruik niet te veel kracht, want dit kan de schroef of het materiaal dat wordt vastgezet beschadigen.

4. Controleer de passing: zodra de zelftappende schroef is bevestigd, controleer je de passing en zorg je ervoor dat de schroef goed vastzit.

Verschillen met zelfborende schroeven

Het is belangrijk om zelftappende schroeven niet te verwarren met zelfborende schroeven. Beide soorten schroeven zijn ontworpen om hun eigen gat te boren, maar ze hebben een aantal belangrijke verschillen.

Zelftappende schroeven zijn ontworpen om hun eigen gat te boren en hun eigen schroefdraad te vormen in het te bevestigen materiaal.

Zelfborende schroeven daarentegen zijn ontworpen om hun eigen gat te boren in het te bevestigen materiaal en tegelijkertijd hun eigen schroefdraad te vormen. Ze worden gebruikt voor assemblages in materialen zoals hout en gipsplaat en voor tijdelijke assemblages.

Zelfborende schroeven daarentegen zijn ontworpen om hun eigen gat in het te bevestigen materiaal te boren en tegelijkertijd hun eigen schroefdraad te vormen.

Zoals je kunt zien, zijn zelftappende schroeven zeer nuttige bevestigingsmiddelen voor permanente assemblages in materialen zoals kunststof, staal, aluminium en roestvrij staal. Ze bieden snelle en eenvoudige installatie, hoge sterkte en betrouwbaarheid. Bij Schroeven-Express bieden we een breed assortiment zelftappende schroeven om aan alle bevestigingsbehoeften te voldoen, met een grote verscheidenheid aan materialen en normen om optimale kwaliteit en veiligheid te garanderen.