Slangenklem RVS W1 RVS W2 W4

Slangenklem RVS W1 RVS W2 W4 - Schroeven Express

Slangklemmen zijn essentieel voor de activiteit van professionals die werkzaam zijn in de loodgieters-, automobiel- of industriële sector. Hier vindt u een breed scala aan klemmen in verschillende diametersom optimale kwaliteitvoor uw werk te garanderen.

Range presentatie

Wij bieden een verscheidenheid aan klemmen voor uw verschillende klussen: de W1, W2, W4 roestvrijstalen klem met subcategorieën zoals de Dubbel klemmende roestvrijstalen tappenkraag , de W1 Roestvrijstalen tappenkraag, de Ongeperforeerde bandklemkraag, de Roestvrijstalen klemkraag, de Ongeperforeerde bandklemkraag.

Verschillende afmetingen

De afmetingen van onze halsbanden variëren. We hebben halsbanden met diameters variërend van 8mm tot 50mm en lengtes van 16mm tot 70mm.

Waarvoor wordt een slangklem gebruikt?

Een klem is handig om kabels of buisvormige elementen bij elkaar te houden. Op de markt vind je verschillende soorten klemmen die op verschillende gebieden kunnen worden gebruikt: elektrisch, auto, industrieel of sanitair. Klemmen zijn gemaakt van plastic of metaal en zijn over het algemeen wegwerpbaar. Ze zijn gemaakt om bestandte zijn tegen olie, vuur maar ook tegen druk in verschillende mate.

Waarom slangklemmen gebruiken?

De roestvaststalen klem kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Hij kan worden gebruikt voor een gasaansluiting of een tuinslang in de bouwsectoren openbare werken; hij is net zo handig voor het vastklemmen van ventilatiebuizen...

Specifiek is het gebruik ervan essentieel voor loodgieterswerk en in de industrie om ervoor te zorgen dat uw verbinding waterdicht is.

Hoe bevestig je een slangklem?

Het bevestigen van een slangklem hangt af van het materiaal en type dat u hebt gekozen.

Voor een oorklem is het gebruik van een specifieke tang nodig. Het oor wordt gebruikt om het aandraaien visueel te controleren. Je moet echter voorzichtig zijn, want zo'n klem kun je niet meer hergebruiken.

Voor de oorklem moet je een speciale tang gebruiken.

Bij de schroefklem groepeer je de verschillende slangen. De schroefklem sluit je met een tang, met de hand of met een schroevendraaier. Met de schroef heb je de mogelijkheid om de klem vaster of losser te draaien.

Voor beginners is de vortexklem ideaal. Dit komt omdat hij een eenvoudig sluitmechanisme heeft. Bovendien heb je er geen gereedschap voor nodig.

Schuif tot slot voor de ligatuurklem de kabels om de genoemde klem heen. Schuif vervolgens de kop in de lus. En ten slotte, met behulp van een klemtang, draai je de klem definitief vast.

Welk materiaal moet ik kiezen?

Het is raadzaam stalen of roestvrijstalen bundelbanden te kiezen. Deze zijn het meest betrouwbaar op de markt en zijn geschikt voor werkzaamheden in de loodgieterij of industrie. Wat roestvrijstalen bundelbanden betreft, is er een breed assortiment op de markt, zoals de roestvrijstalen bundelband met een grote diameter, de roestvrijstalen bundelband met een diameter van 300 mm of de roestvrijstalen bundelband met een diameter van 38 mm.

Hoe kiest u uw klem?

Aangezien de waterdichtheid van uw installaties afhangt van de keuze van de kwaliteit van uw klem, moet u goed letten op de volgende criteria:

  • Controleer ook of de klem voldoet aan DIN 3014. Als u de klem voor loodgieterswerk wilt gebruiken, zorg er dan voor dat de fittingen zijn ingedeeld in categorie W1 tot W5.
  • Het is raadzaam om voor stalen of roestvrijstalen klemmen te kiezen.
  • Zorg er ook voor dat de kraag corrosiebestendig is. In contact met water is de W5 bijvoorbeeld beter bestand dan de W1.