Hulsen / Afstandhouders

Hulsen / Afstandhouders - Schroeven Express

Grote werken of kleine klussen, er moeten vaak elementen worden gemonteerd of ingebed. Dit kan op een bouwplaats, in een werkplaats of in een huis zijn. Er zijn veel oplossingen om aan dergelijke behoeften te voldoen. Afstandshulzen zijn er daar één van. Hier volgen de belangrijkste informatie over dit type product.

Definitie van een afstandshuls

Een afstandshuls is een verbruiksartikel in de familie van bouten, schroeven, enz. van montage-elementen. Er kunnen verschillende benamingen worden gebruikt om een afstandsbus aan te duiden. Je hoort bijvoorbeeld benamingen als een cilindrisch verlengstuk, een zeshoekige fitting, een roestvrijstalen huls, een krimpschroef...

De rol van afstandsstukken

De afstandhouder is een stijf onderdeel dat wordt gebruikt om twee elementen met elkaar te verbinden of om een element op een steun te verankeren. Elk model heeft een inwendige schroefdraad die is ontworpen om een draadeind op te nemen. Je kunt dus referenties vinden voor alle categorieën schroeven en bouten die compatibel zijn met een cilindrische afstandhouder, mannelijk/vrouwelijk... Je product is ofwel een verbindingsafstandshouder of een isolerende afstandshouder. Loodgieters kiezen bijvoorbeeld voor bevestigingsafstandhouders voor de installatie van verschillende sanitaire toestellen.

Een breed assortiment aan mofafstandhouders

De betrokken gebieden variëren van doe-het-zelf tot de assemblage van industriële machineonderdelen. Dit verklaart het bestaan van een grote verscheidenheid aan vormen en materialen voor afstandshulzen. Wat afmetingen betreft, moet je goed opletten. Het is van vitaal belang dat de schroefdraad- en tapdiameters compatibel zijn met de te verbinden onderdelen. Hetzelfde geldt voor de totale lengte en de vereiste vaste tussenruimte.

Professioneel of particulier, u kunt een cilindrische afstandhouder, een hexagonale huls, een M6-fitting met buitendraad, enz. vinden en bestellen, afhankelijk van uw behoeften. Er zijn ook gladde verlengstukken zonder schroefdraad voor bepaalde technische vereisten. Of je nu componenten moet verlengen of samenklemmen, het enige wat je hoeft te weten is het materiaal en de configuratie van de geschikte afstandhouder. Ter illustratie, je kunt kiezen tussen een M6 aluminium mannelijke vrouwelijke fitting, een cilindrische huls A2 roestvrij staal, of een zeshoekige stalen afstandhouder, en nog veel meer.

Trucs voor het vastschroeven van een afstandhouder

Als je een afstandhouder met een eindkap kiest, moet je eerst dit verwijderbare deel verwijderen. Het schroeven zelf kan met de hand of met speciaal gereedschap. Alles hangt af van de mate van aandraaien die nodig is en de toegankelijkheid van het geheel. Voor een huls die in beton moet worden ingebed, heb je bijvoorbeeld een boor nodig voor het voorboorgat. Afhankelijk van je voorkeur kun je gegalvaniseerde of verzinkte schroeven gebruiken voor de inbeddingselementen. Je moet alleen het materiaal zorgvuldig kiezen, afhankelijk van of je houten balken, keramische tegels, kunststof...

Veel beroepen die te maken hebben met afstandshulzen

In de bouw, timmer-, mechanische en elektronica-industrie zijn afstandshulzen essentiële onderdelen voor het uitvoeren van een groot aantal klussen. Ook doe-het-zelvers kunnen niet zonder, als het gaat om ontwerpen, repareren, enz. Interieurontwerpers en ruimteplanners vertrouwen al enige tijd op verlengsnoeren voor hun creatieve en modificerende ideeën. Met het bestaan van subcategorieën zoals een bichromaatzinken huls en een gouden zeshoekige fitting, wordt het voor hen steeds makkelijker om zowel de robuustheid als de esthetiek van een werk te garanderen.