Metalen schroeven Slotbout

Metalen schroeven Slotbout - Schroeven Express

Alles wat je moet weten over de TRCC-rondkopschroef

De schroef is ongetwijfeld een van de essentiële gereedschappen die je moet hebben om meubels te verbinden, te verstevigen of een voorwerp aan een muur te bevestigen. Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten. Deze gids laat je kennismaken met het TRCC-model van de rondkopschroevenfamilie. Focus!

Wat is een TRCC schroef?

De TRCC-schroef is een schroef met ronde kop. Het is echter geen gewone rondkopschroef. Dit model heeft geen inkeping. Het ziet eruit als een draadstang, waardoor het gemakkelijk is om een bout te monteren met behulp van een moer. Om hem te monteren heb je dus geen schroevendraaier, inbussleutel of torxsleutel nodig.

Welke soorten schroeven zitten er in het TRCC-assortiment?

Het TRCC-assortiment bestaat uit verschillende prototypes, de ene al net zo gevarieerd als de andere. Materialen, afmetingen, productienormen... dit zijn slechts enkele van de kenmerken die u moet weten voordat u een keuze maakt. TRCC-rondkopschroeven zijn over het algemeen verkrijgbaar in de volgende diameters: M4, M5, M6, M7, M8 en M10. Deze classificatie gaat tot M30. Ze worden meestal gebruikt om luiken op hun plaats te houden. Qua vorm zijn er vierkante kraagschroeven en lage vierkante kraagschroeven. Materialen De materiaalkeuze voor een Japy Bolt TRCC hangt sterk af van hoe je het gereedschap gaat gebruiken. Afhankelijk van het interne of externe gebruik kan de TRCC bout of Japy bolt body gemaakt zijn van verzinkt of gedichromateerd staal zonder coating (voor intern gebruik), A4 of A2 roestvrij staal of nylon (voor extern gebruik). In Frankrijk moeten rondkop-TRCC's worden vervaardigd volgens de norm NFE25-804. Dit type TRCC japy bolt voldoet ook aan de norm NF EN ISO 4032. Deze schroeven worden ook erkend door de ISO 8678 norm.

Wat kun je doen met een TRCC-schroef met ronde kop?

Met een TRCC diamantschroef , Japy Bolt Body of TRCC kraagschroef kun je taken uitvoeren zoals: lichte houtsoorten monteren; complexe houtsoorten monteren. Een hele reeks taken die een meubelmaker kan uitvoeren.

Welke gebieden worden gedekt door het gebruik van een TRCC japy Corps schroef?

Zowel doe-het-zelvers als professionals (meubelmakers in dit geval) worden als eerste getroffen door het gebruik van deze vorm van schroeven.

Hoe schroef je met een TRCC-schroef?

Wanneer je een TRCC-rondkopschroef vastdraait, moet je er rekening mee houden dat de schroef bij het vastdraaien inkepingen in het hout achterlaat. In het geval van metalen onderdelen moeten deze lichtjes worden aangepast aan het spantangvierkant. Dit is het ideale type schroef om elektrische kabelgoten aan elkaar en aan hun steunen te bevestigen. Zorg er hiervoor voor dat je de kop van de schroef in de tegel plaatst.